2022 Yılı Boşanma Davası Ücreti

Eskişehir Avukat ve Hukuk Hizmetleri

Boşanma Davaları

2022 Yılı Boşanma Davası Ücreti Eskişehir Boşanma Davaları Avukatı tarafından | 24 Aralık 2021 tarihinde yazıldı.

2022 Yılı Boşanma Davası Ücreti

Boşanma davası; eşlerin artık ortak bir hayatı sürdüremeyeceklerine karar vermelerine durumunda evlilik birliğini sonlandırmak amacıyla açtıkları davadır. Aldatma, fiziksel veya psikolojik şiddet, hakaret, tehdit, güven sarsıcı davranışlar, mizaç uyuşmazlığı, geçimsizlik, evlilik yükümlülüklerini yerine getirmeme ve benzeri birden çok sayıda gerekçe genel boşanma nedenleri olarak kabul edilmektedir. Genel boşanma sebepleri çekişmeli boşanma davasının konusunu oluşturmaktadır.

Taraflar çekişmeli boşanma davası yerine anlaşmalı boşanma davası açarak da evlilik birliğini sonlandırabilmeleri mümkündür. Anlaşmalı boşanma davası için evliliğinin en az bir yıl sürmüş olması gerekmektedir. Yine evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması ve tarafların boşanma ve boşanmanın ferileri hakkında anlaşma sağlamış olması gerekmektedir.

Boşanma Davası Hangi Mahkemede Açılır

Boşanma davası için görevli mahkeme Aile Mahkemeleridir. Yetkili mahkemesi ise; eşlerden birinin yerleşim yeri mahkemesi veya boşanma davasından önce eşlerin son altı ay birlikte oturduğu yer mahkemesidir.

Boşanma Davası Açma Ücreti ve Masrafları

Boşanma davası açma için ödenecek olan başvuru harcı her yıl değişiklik göstermektedir. Yine boşanma davasında dinlenecek tanık sayısı, bilirkişi raporunun alınacak olup olmaması, kurumlardan evrak talep edilip edilmemesine göre dosyada yapılacak masraflar değişiklik arz edebilecektir. Boşanma davası masrafı ilk açılış için takriben 700TL civarı başvuru anında ücret yatırılması gerekmektedir. Önemle belirtmek gerekir ise her bir dosya yönden yapılacak masraflar değişkenlik gösterebilecektir. Bu itibarla dosya ya yatırılacak gider avansı da buna bağlı olarak farklı olacaktır. Bu sebeple net bir miktar söylemek yanıltıcı olacaktır.

Avukat Tutmadan Boşanma Davası Açılabilir mi

Boşanma davası açma hakkı kişiye sıkı sıkıya bağlı şahsi haklardan biridir. Kişiler açacakları veya kendilerine karşı açılan davada avukat tutmak zorunda değildir. Ancak hak kaybına uğramamaları için her vatandaşımıza mutlaka bir avukattan hukuki yardım almalarını tavsiye etmekteyiz.

Avukata vekaletname çıkarabilmek için notere başvuru yapılması gerekmektedir. Ayrıca boşanma davası için çıkarılacak Avukat Vekaletnamelerinde boşanma davası açma, takip etme ve sonuçlandırma yetkisi de verilmesi gerekmektedir. Vekaletname verilir iken boşanma dosyası için vekaletname verileceğinin ilgili notere bildirilmesi ve vekaletnamenin fotoğraflı olması gerekmektedir. Eskişehir boşanma avukatı Oğuz Özdemir olarak müvekkillerimize hizmet vermekteyiz.

Boşanma Davasında Vekalet Ücreti

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde (AAÜT) Aile mahkemeleri yönünden ayrıca bir düzenleme bulunmamakta olup Asliye Mahkemeleri için belirlenen asgari tarife Aile Mahkemeleri için de geçerlidir. 2022 yılı AAÜT ye Aile Mahkemesi için göre asgari boşanma davası ücreti 5.100,00 TL’dir. Boşanma davası yanında mal rejiminden kaynaklı dava açılacak ise söz konusu dava boşanma davasının içerisinde görülmeyip ayrı bir davanın konusunu oluşturmakta ise o dosya yönünden de ayrıca vekalet ücreti gündeme gelecektir. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde alınması gerekli asgari miktar belirtilmiş olup boşanma davasının çekişmeli yada anlaşmalı olup olmamasına, mal rejiminden kaynaklı davanın açılıp açılmamasına, davanın farklı şehirde olup olmamasına göre değişkenlik gösterebilecektir. Avukat Oğuz Özdemir olarak Eskişehir ve civar illerde boşanma davasında müvekkillerimize hizmet vermekteyiz.

Saygılarımızla

Eskişehir Boşanma Avukatı Oğuz Özdemir 

Not: Bültenimizde yer verilen açıklamalar, ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alır tarzda hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için büromuzla veya avukat bir meslektaşımız ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. İletişim için tıklayınız.

Bu site sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmış olup, sitede yer alan bilgilendirmeler Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.

Saygılarımızla
Avukat Oğuz Özdemir Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

Not: Bültenimizde yer verilen açıklamalar, ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alır tarzda Boşanma Davaları kategorisinde yer alıp, Boşanma Davaları Avukatı tarafından hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için büromuzla veya avukat bir meslektaşımız ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. İletişim için tıklayınız.

Bu internet sitesindeki her türlü bilgi Eskişehir Barosuna kayıtlı Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.
Eskişehir Avukat ihtiyaçlarınız için bize ulaşarak hukuki sorunlarınız için destek alın. Avukat Eskişehir ve Çevre İllerde yaşayacağınız hukuki yardım ve ihtiyaçlarınızda, Eskişehir Avukat Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu olarak Eskişehir Avukat ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.