Marka ve Patent Hukuku

Eskişehir Avukat ve Hukuk Hizmetleri

Marka ve Patent Hukuku

Marka ve Patent Hukuku Eskişehir Marka ve Patent Hukuku Avukatı tarafından | 12 Mayıs 2020 tarihinde yazıldı.

Marka ve Patent Hukuku

Ülkemizde marka ve patent hukukunun yasal düzenlemesi 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu ile düzenlenmiştir. Sınai Mülkiyet Kanunu; marka, patent, faydalı model, tasarım gibi konuları düzenlemekte ve tarafların haklarının çerçevesini çizmektedir.
Marka ve patent hukukunda hizmet veren Oğuz Özdemir Hukuk ve Avukatlık Bürosu marka başvurusu ve tescili, patent başvurusu ve tescili, faydalı model başvurusu ve tescili, geleneksel ürün, marka &patent devir sözleşmelerinin hazırlanması, marka ve patent yenileme işlemleri, marka hakkı ihlal edilen kişi & şirketlerin haklarının korunması için gerekli yasal yollara başvurulması, baskın ve el koyma işlemlerinin takibi konularında müvekkillerine hukuki danışmanlık hizmet vermektedir.

Marka Hukuku;
Bir işletmeye ait olan mal ve hizmetleri diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işaretlere marka denir.
Markalar malların birbirinden ayırt edilmesini sağladığı gibi bir işletmeye ait olan hizmeti diğer işletmelerden ayırmayı da sağlamaktadır. Bir şahıs & şirketin marka olmaya çalışması, marka hakkını almasının en önemli sebebi ayırtedicilik unsuru ile bunun getirdiği semerelerden faydalanmaktır. Marka tescilinin en önemli getirisi ise, ilerde olası marka ihlalinin olması durumunda marka hakkının ileri sürülere tecavüzün önlenmesi ve tazminat taleplerinde bulunmayı sağlamasıdır. Tescil edilen markaların korunma süresi 10 yıl olup süre sonunda uzatılabilmektedir

Patent Hukuku;
Patent “buluş sahibinin, buluş konusu ürünü 3. kişilerin belirli bir süre üretme, kullanma, satma veya ithal etmesini engelleme hakkı olan belgedir.
Buluşu yapılan neredeyse her şey patent koruması kapsamına dahildir.” şeklinde tanımlanmaktadır. Kimyasal bileşimler, buluşlar, basit ve karmaşık makinalar, araçlar gibi aklınıza gelen her türlü şey patent koruması altındadır. Tüm gerçek ve tüzel kişiler patent sahibi olabilmektedir. Sizde bir buluşunuz var ve koruma altına almak istiyorsanız mutlaka patent başvurusunda bulunmak ve buluşunuzun patentini almak zorundasınız.

Saygılarımızla
Avukat Oğuz Özdemir Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

Not: Bültenimizde yer verilen açıklamalar, ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alır tarzda Marka ve Patent Hukuku kategorisinde yer alıp, Marka ve Patent Hukuku Avukatı tarafından hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için büromuzla veya avukat bir meslektaşımız ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. İletişim için tıklayınız.

Bu internet sitesindeki her türlü bilgi Eskişehir Barosuna kayıtlı Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.
Eskişehir Avukat ihtiyaçlarınız için bize ulaşarak hukuki sorunlarınız için destek alın. Avukat Eskişehir ve Çevre İllerde yaşayacağınız hukuki yardım ve ihtiyaçlarınızda, Eskişehir Avukat Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu olarak Eskişehir Avukat ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.