Uluslararası Koruma Çeşitleri (الحماية الدولية)
Bireysel mülakat ile sığınmacının ülkesinden kaçma nedenleri ve niçin geri dönmekten korktuğu konusunda bilgi almak için yapılan görüşmedir. Gerekirse tercüman eşliğinde yapılacak bu görüşme sonrasında GİGM kişinin Türkiye’de uluslararası korumadan yararlanma kriterlerini taşıyıp taşımadığı konusunda karar verecektir. Resmi prosedür tamamlanıp talep kabul edilmesi halinde 3 tip bireysel uluslararası koruma statüsünden birisi verilmektedir. Bunlar “mülteci” , “şartlı mülteci”, “ikincil koruma” statüsüdür. Uluslararası korumadan yararlanma kriterlerini taşımadığı sonucuna ulaşılırsa talep hakkında olumsuz karar verilecektir. Bu karara itiraz etme hakkı bulunmaktadır. (محامي Eskişehir) Komisyona kararın neden düzeltilmesi gerektiğini içeren gerekçeler ile 10 gün içinde itiraz edilebilecektir. Uluslararası Koruma Değerlendirme Komisyonu bu başvuruyu 15 gün içinde sonuçlandırmak zorundadır. Komisyonun itiraz üzerine vereceği kararda yargı denetimine tabi olacaktır. Bu karara karşı da 30 gün içinde dava yolu açıktır. Yine Ret Kararına karşı yapılan yazılı tebliğden itibaren 30 gün içinde İdare Mahkemesinde dava açmak da mümkündür.
Saygılarımızla
Avukat Oğuz Özdemir Hukuk ve Danışmanlık Bürosu
Not: Bültenimizde yer verilen açıklamalar, ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alır tarzda kategorisinde yer alıp, Avukatı tarafından hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için büromuzla veya avukat bir meslektaşımız ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. İletişim için tıklayınız.
Bu internet sitesindeki her türlü bilgi Eskişehir Barosuna kayıtlı Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır. Bu Makale Eskişehir Avukatı Oğuz Özdemir tarafından onaylandı!