Boşanma Davasının Maliyeti Nedir?

Eskişehir Avukat ve Hukuk Hizmetleri

Boşanma Davasının Maliyeti Nedir? Eskişehir Avukatı tarafından | 1 Eylül 2020 tarihinde yazıldı.

Boşanma Davasının Maliyeti Nedir?

Boşanma davasında maliyet  dava süreci ve dava sonrasında ortaya çıkmaktadır. Maliyet araştırması yapan tarafların, boşanma dava açma maliyeti, avukat ile davayı takip ettiği takdirde avukat ücret maliyeti, çocuk sahibi iseler ve kanunen ergin değil ise nafaka maliyeti olarak sıralayabiliriz.Ayrıca tarafların kusur oranlarına göre maddi ve manevi tazminat maliyetleri doğacaktır.Boşanma, tarafların sürdürmüş olduğu evlilik müessesinin mahkeme kararı ile sonlandırılması demektir. Boşanma davaları evliliğin sonlandırılmasını ortak alınan kararı ile ya da taraflardan birinin dava açması ile olur.Boşanmanın maliyetlerden ilki boşanma davası açma maliyetidir.Boşanma dava açma masrafı açılacak davanın konusu, tanık sayısı, bilirkişi ve uzman sayısı, keşif talepleriniz gibi  dava masraf maliyetini belirleyecektir. Bu maliyete ayrıca dava harç ve gider avansı gibi masraflarda eklenerek son maliyet ortaya çıkar.Boşanma davası tarafların ortak iradesi sonucu anlaşmalı olması durumunda masraf maliyeti 350-400 TL civarındadır. Çekişmeli boşanma açılması halinde 800 TL ile 1.800 TL arasında bir maliyet ortaya çıkmaktadır.

 

Saygılarımızla
Avukat Oğuz Özdemir Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

Not: Bültenimizde yer verilen açıklamalar, ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alır tarzda kategorisinde yer alıp, Avukatı tarafından hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için büromuzla veya avukat bir meslektaşımız ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. İletişim için tıklayınız.

Bu internet sitesindeki her türlü bilgi Eskişehir Barosuna kayıtlı Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.
Eskişehir Avukat ihtiyaçlarınız için bize ulaşarak hukuki sorunlarınız için destek alın. Avukat Eskişehir ve Çevre İllerde yaşayacağınız hukuki yardım ve ihtiyaçlarınızda, Eskişehir Avukat Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu olarak Eskişehir Avukat ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.