Anonim şirket avukat zorunluluğu

Eskişehir Avukat ve Hukuk Hizmetleri

Anonim şirket avukat zorunluluğu Eskişehir Avukatı tarafından | 22 Mart 2022 tarihinde yazıldı.

Anonim şirket avukat zorunluluğu

Avukatlık Kanunu’nda mevcut olan düzenleme uyarınca avukat bulundurma zorunluluğunun olması için TTK’nın 272. maddesinde ön görülmüş olan anonim şirketin esas sermaye miktarının beş katı veya daha fazla sermayesi bulunması yeterli olup başkaca bir şart aranmamaktadır. Türk Ticaret Kanunu’nun 272. maddesinde ön görülen esas sermaye miktarı 6762 sayılı mülga kanunda mevcut olup söz konusu ilgili madde günümüzde yürürlükte olan 8049 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 332. maddesinde düzenlenme yeri bulmuştur.

Saygılarımızla
Avukat Oğuz Özdemir Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

Not: Bültenimizde yer verilen açıklamalar, ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alır tarzda kategorisinde yer alıp, Avukatı tarafından hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için büromuzla veya avukat bir meslektaşımız ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. İletişim için tıklayınız.

Bu internet sitesindeki her türlü bilgi Eskişehir Barosuna kayıtlı Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.
Eskişehir Avukat ihtiyaçlarınız için bize ulaşarak hukuki sorunlarınız için destek alın. Avukat Eskişehir ve Çevre İllerde yaşayacağınız hukuki yardım ve ihtiyaçlarınızda, Eskişehir Avukat Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu olarak Eskişehir Avukat ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.