Oturma İzni Avukatı
Eskişehir ilinde faaliyet gösteren Oturma İzni Avukatı olarak ikamet izni ve çalışma izni almak isteyen yabancılara hukuki danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Avukat Oğuz Özdemir olarak ülkemizde kalmak isteyen yabancıların turistik ikametinin alınması, çalışma izninin alınması ve diğer ikamet türlerine başvuruda hizmet vermekteyiz.
Ülkemizde ikamet izni almak isteyen yabancılar tüm işlemlerini göç idaresinde yapmaktadır. Eskişehir ilinde yaşayan yabancıların ikamet izni başvurusunu Eskişehir İl Göç İdaresine yapmaları gerekmektedir.
Yabancı olarak Türkiye’de oturma izni almak zorunda mıyım?
Makale İçeriği Neleri İçerir?
Ülkemize gelen yabancıların vize süresi bitiminde ülkemizden çıkması gerekmektedir. Vize süresinden sonra ülkemizde kalmak isteyen yabancılar ülkemizde ikamet iznine başvurmalı ve yasal olarak kalmalıdır. Yabancılara ikamet izni nasıl alınır başlıklı makalemize ulaşmak için tıklayınız.
Oturma izni almak için gerekli belgeler nelerdir?
- İkamet İzni Başvuru Formu (Yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır.)
- Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi (Kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile giriş-çıkış ve vize bilgilerini gösterir işlem gören sayfalar) (Belgenin aslı
randevu gününde yanınızda bulunmalıdır.) - Dört (4) adet biometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biometrik olmalıdır.)
- Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan
- İkamet harcı ve kart bedelinin ödendiğini gösterir belgeler/makbuzlar
- Sağlık sigortası (Sigorta süresi, istenilen ikamet izni süresini kapsamalıdır.
- Kira sözleşmesi veya adres kayıt sistemine kayıtlı olduğunu gösteren belge
- Diğer belgeler (İkamet başvuru türüne göre değişmekte olup mutlaka bir avukattan hukuki yardım almanızı tavsiye ederiz)
Oturma İzni Başvurusu Nedir?
Avukat Oğuz Özdemir olarak Eskişehir ilinde ikamet izni almak isteyen yabancılara oturma izni avukatı olarak hizmet vermektedir. Ülkemizde oturma izni ikamet izni olarak da adlandırılmaktadır. Ülkemizde birden fazla ikamet izni türü bulunmaktadır. Bunlar;
- Kısa Dönem İkamet İzni,
- Aile İkamet İzni,
- Öğrenci İkamet İzni,
- Uzun Dönem İkamet İzni,
- İnsani İkamet İzni,
- İnsan Ticareti Mağduru İkamet İzni olup başvuru türüne göre istenen evraklar değişmektedir.
Not: İkamet izni uzatma başvurusu ikamet iznin bitmesine 60 gün kala ve her halükarda oturma izni süresi dolmadan önce yapılması gerekmektedir.
Saygılarımızla
Avukat Oğuz Özdemir Hukuk ve Danışmanlık Bürosu
Not: Bültenimizde yer verilen açıklamalar, ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alır tarzda hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için büromuzla veya avukat bir meslektaşımız ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. İletişim için tıklayınız.
Bu site sadece bilgilendirme amacıyla hazırlanmış olup, sitede yer alan bilgilendirmeler Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.
Saygılarımızla
Avukat Oğuz Özdemir Hukuk ve Danışmanlık Bürosu
Not: Bültenimizde yer verilen açıklamalar, ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alır tarzda Hukuk Bülteni kategorisinde yer alıp, Hukuk Bülteni Avukatı tarafından hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için büromuzla veya avukat bir meslektaşımız ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. İletişim için tıklayınız.
Bu internet sitesindeki her türlü bilgi Eskişehir Barosuna kayıtlı Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır. Bu Makale Eskişehir Hukuk Bülteni Avukatı Oğuz Özdemir tarafından onaylandı!