İkamet izni çeşitleri

Eskişehir Avukat ve Hukuk Hizmetleri

Hukuk Bülteni

İkamet izni çeşitleri Eskişehir Hukuk Bülteni Avukatı tarafından | 22 Haziran 2022 tarihinde yazıldı.

İkamet izni çeşitleri

Ülkemizde yasal olarak kalmak isteyen yabancılara İkamet izni çeşitleri konusunda danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Ülkemize vize gelen yabancıların ülkemizde yasal olarak ikamet izni alabilmesi için belirli kriterleri sağlaması gerekmektedir. Öncelikle ikamet izni çeşitlerinden hangisine başvuruda bulunacağı konusunda karar verilmesi gerekmektedir.

İkamet izni çeşitleri nelerdir?

1- Kısa Dönem İkamet İzni,

2- Aile İkameti,

3- Öğrenci İkameti,

4- Uzun Dönem İkamet,

5- İnsani İkamet,

6- İnsan Ticareti Mağduru İkamet İzni,

6458 sayılı Yabancılar ve uluslararası koruma kanunu’na göre

Türkiye’de, vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların ikamet izni almaları zorunludur. İkamet izni, altı ay içinde kullanılmaya başlanmadığında geçerliliğini kaybeder.

Ülkemize gelen yabancılar yukarıda belirtilen ikamet türlerinden birine başvurabilir. Yabancıların hangi ikamet türüne başvuracağı konusunda bir avukattan hukuki yardım almasını tavsiye ederiz. İkamet izni başvuruları yabancıların bulunduğu ildeki göç idaresine başvurması gerekmektedir. Örneğin Eskişehir ilinde ikamet izni almak isteyen yabancılar Eskişehir il göç idaresi müdürlüğüne başvurmalıdır.

Yabancıların ikamet izni ile ilgili diğer makalemize ulaşmak için tıklayınız.

İkamet izni nasıl alınır?

İkamet izni almak isteyen yabancılar hangi ikamet türüne başvuracağına karar verdikten sonra online olarak ikamet iznine başvurmalıdır. İkamet iznine başvurduktan sonra randevu gününde göç idaresine giden yabancıların evrakları incelendikten sonra olumlu veya olumsuz bir cevap verilmektedir. Avukat Oğuz Özdemir Eskişehir ve civar illerde yabancılar avukatı olarak müvekkillerimize hizmet vermektedir.

İkamet izni talebim reddedildi dava açabilir miyim?

İkamet izni başvurusu reddedilen yabancılar idarenin bu kararına karşı yargı yoluna başvurabilir. İkamet izni başvurusu reddine kararına karşı dava açma konulu makalemize ulaşmak için tıklayınız.

İkamet başvurum reddedildi dava açabilir miyim?

İdare ikamet başvurusu yapan her yabancıya ikamet izni vermek zorunda değildir. İkamet başvurularını yabancılar bulundukları ildeki il göç idaresi müdürlüğüne yapmaktadır.  Eskişehir ilinde bulunan yabancılar ikamet başvurularını Eskişehir il göç idaresi müdürlüğüne yapmak zorundadır.

İdari işlem, kamu idarelerinin kamu hizmetinin yerine getirilmesinde, kamu otoritesini kullanarak tek taraflı yaptıkları işlem olması dolayısıyla hukuka aykırı olduğu düşünüldüğünde ret kararının tebliğinden itibaren süresi içinde iptal davası açma hakkı bulunmaktadır. İkamet izni çeşitleri ile ilgili olarak Eskişehir yabancı avukatlarından bilgi alabilirsiniz.

 

 

Saygılarımızla
Avukat Oğuz Özdemir Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

Not: Bültenimizde yer verilen açıklamalar, ilgili mevzuat çerçevesinde konuyu genel hatlarıyla ele alır tarzda Hukuk Bülteni kategorisinde yer alıp, Hukuk Bülteni Avukatı tarafından hazırlanmıştır. Size özel detaylı bilgi için büromuzla veya avukat bir meslektaşımız ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederiz. İletişim için tıklayınız.

Bu internet sitesindeki her türlü bilgi Eskişehir Barosuna kayıtlı Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.
Eskişehir Avukat ihtiyaçlarınız için bize ulaşarak hukuki sorunlarınız için destek alın. Avukat Eskişehir ve Çevre İllerde yaşayacağınız hukuki yardım ve ihtiyaçlarınızda, Eskişehir Avukat Oğuz Özdemir Hukuk Bürosu olarak Eskişehir Avukat ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.